NITRO OSNOVNA BOJA osnovni brzosušivi premaz za metal

BIS osnovna boja (brzosušiva) je vazdušno sušivo premazno sredstvo. Izrađena je na bazi specijalnih sintetičkih smola, antikorozivnih pigmenata, punila, aditiva i organskih rastvarača.

Odlikuje se izuzetno brzim sušenjem na vazduhu, te je naročito pogodna za upotrebu gde tehnologija izrade zahteva brzo sušenje premaza. Otporna je na uticaj soli, mineralnih ulja i benzina. Suv premaz je tvrd i elastičan. Odlično prianja na metalne površine.

Primenjuje se kao osnovni premaz za anti-korozivnu zaštitu svih metalnih površina. Nanosi se na prethodno očišćene i odmašćene metalne površine. Pre upotrebe boju je potrebno dobro promešati u originalnoj ambalaži, a zatim potrebnu količinu razrediti nitro razređivačem na viskozitet nanošenja. Boja se nanosi valjkom, četkom ili špricanjem u jednom ili u dva sloja. Sušenje između slojeva treba da traje minimalno 3h. Završni premaz može se nanositi na temeljnu boju nakon 5-6h od nanošenja poslednjeg sloja temeljne boje.

Pribor se pere nitro razređivačem. Skladišti se u dobro zatvorenoj originalnoj ambalaži van domašaja direktnih sunčevih zraka i veštačkog izvora toplote.

Izdašnost: 6 - 8 m²/kg u jednom nanosu
Sušenje: na dodir 10 min, potpuno suv film 12h
Lager stabilnosti: 36 meseci
Pakovanja: 0.25 kg – 0.8 kg - 25 kg

web dizajn
smsconsulting
print: